Weandnek.com

We think and build.

Business

Hoe u de infraroodverwarmer op de juiste manier reinigt

infraroodverwarmer op de juiste manier reinigt

Infraroodstralers zijn een revolutionaire verwarmingsoplossing die Groot-Brittannië stormenderhand heeft veroverd. Ze zijn niet alleen een kosteneffectief alternatief voor traditionele elektrische verwarmingssystemen, maar ze zijn ook milieuvriendelijker. Deze voordelen maken ze tot een echte winnaar voor zowel bedrijven als huiseigenaren. Maar ondanks dat het zo efficiënt en gebruiksvriendelijk is, is het belangrijk dat u op de hoogte blijft van enkele basisonderhouds- en schoonmaaktaken om ervoor te zorgen dat uw infraroodstraler goed blijft presteren.

Alle verwarmingstoestellen hebben van tijd tot tijd wat zorg en aandacht nodig om ze er zo goed als nieuw uit te laten zien. Gelukkig zijn de meeste infraroodstralers extreem duurzaam en veerkrachtig, maar elk vreemd voorwerp dat zich ophoopt kan na verloop van tijd schade veroorzaken als het niet goed wordt schoongemaakt. Infraroodwarmtelampen zijn bijzonder gevoelig voor dit probleem, omdat ze de neiging hebben om vrij snel vuil en stof op te hopen.

infrarood verwarming

Wanneer je een infraroodpaneel gebruikt als bijverwarming profiteer je direct van de warmtestraling. Ook als een hoofdverwarming is deze manier van verwarmen zeer geschikt. Zeker in een huis dat goed geïsoleerd is. Je kunt dan met een minimaal verbruik zuinig verwarmen op stroom zonder dat jij een dure warmtepomp hoeft te kopen.

Om uw infraroodstraler optimaal te laten werken, moet u deze regelmatig schoonmaken met een zachte doek en een mild schoonmaakmiddel. Zorg er wel voor dat je het laat afkoelen voordat je begint, om te voorkomen dat je jezelf verbrandt. Zorg er ook voor dat u de aan/uit-schakelaar uitschakelt voordat u dit doet, zodat de verwarming de naspoelcyclus (5 minuten) kan voltooien waarin eventuele restwarmte en brandstofdampen worden verwijderd.

Hoe u de infraroodverwarmer op de juiste manier reinigt

Een vuile reflector zal de hoeveelheid warmte die de lamp produceert aanzienlijk verminderen, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze te allen tijde schoon wordt gehouden. Zorg er ook voor dat het gebied rond uw verwarming vrij is van brandbare materialen en dat alle waarschuwingsborden duidelijk zijn geplaatst en gemakkelijk toegankelijk zijn.

Pakkingen zijn een cruciaal onderdeel van elke infraroodstraler en het is essentieel dat deze goed afgedicht blijven om lekkage te voorkomen. Als een pakking versleten raakt, is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te laten vervangen om verdere schade te voorkomen.

Op dezelfde manier is het de moeite waard om regelmatig de aansluitingen en kleppen van uw infraroodstraler te controleren. Lekkages kunnen problemen veroorzaken zoals rendementsverlies of zelfs de veiligheid en functionaliteit van uw verwarming in gevaar brengen. Ten slotte is het altijd de moeite waard om gefilterd water voor uw sauna te gebruiken om toekomstige onderhoudswerkzaamheden te verminderen.

Als u zorgvuldig en consistent bent met het onderhouds- en reinigingsschema van uw infraroodverwarming, zou deze in het algemeen maar liefst 100.000 uur of 30 jaar mee moeten gaan – een uitstekende levensduur voor elk elektrisch verwarmingssysteem. Zorg er dus voor dat u al deze onderhoudsvinkjes aanvinkt om het meeste uit uw investering te halen!

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *